Pensar: La família

En l'arbre del nostre lema apareix, en les seves arrels, la paraula família. Si busquem una definició, trobarem que família és la unitat més petita de la societat, composta per persones unides per un llaç de parentiu que viuen juntes. Si busquem una mica més i mirem als nostres companys de classe, ens adonem que hi ha molts tipus de famílies.
Tenim famílies amb pare, mare i els seus fills. Altres on  s'afegeixen els avis. També hi ha famílies on els pares s'han separat i els fills viuen un temps amb cada un d'ells. O famílies on el pare o la mare s'han tornat a casar i hi ha germanastres. O famílies amb dos pares o dues mares ...
Potser ens costi explicar exactament què és la família, però l'important no és quin tipus d'estructura té la família, el que importa és el que succeeix en ella, com ens relacionem i quant d’amor amor rebem d'ella.

Pensa en les persones de la teva família. D'un en un. Recorda moments feliços que tinguis de cada un d'ells. Dóna gràcies per tenir-los. Recorda de demostrar-los que els estimes.

Gràcies, Senyor, perquè ens has donat una família que ens estima, ens cuida i ens acompanya en la nostra vida amb tanta comprensió i paciència.


Comentaris