Pensar: Les meves “punxes”


https://youtu.be/Icx7hBWeULM

La història del petit eriçó ens ensenya sobre el poder de l'amor, de creure en un mateix i en el bé dels altres. I no importa com insuperable pugui semblar un obstacle: l'amor trobarà el seu camí. Els companys de classe de l’eriçó no el menyspreen, no l’ ignoren, tampoc el deixen de costat. Tenen una mica de por i recança perquè és cert que les seves punxes fan mal. Però són conscients que no és una cosa que el protagonista d'aquesta història  faci volent.

Què fan els seus companys? Empatitzen amb ell. Cada un és diferent i, si escau necessiten trobar una solució perquè el porc espí deixi de sentir-se sol i apartat per les seves punxes. Per això, tenen un gest preciós com és el de regalar-li uns trossets d'escuma i abraçar-lo entre tots. Un exemple d'amistat, d'acceptar a l'altre i d'ajudar-lo.

I jo penso…

  • Tots tenim les nostres "punxes", certes maneres de parlar, de contestar, d'actuar ... que poden fer mal als altres. De vegades, ens passa com a l'eriçó: ferim sense poder evitar-ho. Quins són les meves "punxes"?

  • Com tracto a aquell que és diferent? Ens resignem a "deixar-lo de banda" o podem fer alguna cosa en aquestes dates de NADAL per apropar-lo a nosaltres?

Comentaris