Celebrar: Dimecres de Cendra



Benvinguts a la celebració de la cendra. M'encanta la Quaresma!
Mentre altra gent està encara traient-se disfresses o fent comptes de les despeses de les rebaixes, els cristians encetem el temps de l'autenticitat. Són 40 dies per aturar-nos, pensar, recuperar el temps perdut, fer neteja de tantes bones intencions que es van quedar només en això, en bones intencions. La Quaresma és un temps magnífic, perquè vol dir que podem fer les coses d'una altra manera, perquè se'ns dóna una segona oportunitat, perquè encara queda temps per ser autèntics i donar de nosaltres el 100%.
Pla per viure al 100%
Prega. Fes silenci. Calla teus impulsos d'estar sempre distret. Escolta. Dins de tu batega el cor que vol lliurar-se a el 100%. Sent com, en el més profund de tu, Déu ha sembrat la llavor. La deixaràs créixer?
Renúncia, desfés-te d'alguna cosa sense importància, estalvia, privat d'algun caprici, deixa de queixar-te. Es pot viure amb més senzillesa, sense tantes coses. Tu ets el centre de la teva vida, no les teves coses.
Comparteix. Dona alguna cosa a algú que no t'ho pugui tornar o correspondre. Dona una mica de diners a qui ho necessita o a una ONG. Però més important encara: ofereix el teu temps, fes alguna cosa per algú, i fes-ho ja, sense calcular massa.
Compromís: Et proposem que apuntis a la llibreta tres coses:
una hora, l'hora del dia què et pararàs a parlar amb Jesús
un dia de la setmana, el dia què dedicaràs temps a algú
uns dies determinats, durant aquests dies et privaràs d'algun caprici
Aquest és el pla per a ser un cor al 100%. Saps que ho pots fer. Saps, en el més profund del teu cor, que ho desitges. En el fons, això és el que esperes de tu mateix: arribar un dia a donar el millor de tu. Aquest dia ha arribat, és avui. Tens aquesta Quaresma per intentar-ho.

Comentaris