Celebrar: Dia Internacional de la dona

Vídeo Brecha de sueños https://youtu.be/S3_DDLGIpaM
El vídeo busca donar suport a les nenes i donar-los recursos perquè es convencin que poden ser el que es proposin: científiques, presidentes, astronautes... Recull els testimonis de dotze nenes de diferents cultures que busquen tancar la bretxa de gènere, tenir referents femenins i reivindicar la necessitat de demostrar el gran potencial que tenen les dones.
Avui és un dia molt especial per a totes les mares, senyos, tietes, àvies, filles... És com celebrar juntes el nostre aniversari. En aquest dia recordem tot el que hem fet les dones al llarg de la història.
Avui ens sembla molt normal que les nenes i els nens puguem estudiar, dir el que pensem, participar a casa, jugar junts o somiar com serem quan creixem. Però no sempre ha estat així i encara avui, en alguns llocs, les dones i les nenes han de fer unes coses i els nens i els homes, altres.
Fa molt de temps les dones treballaven al camp, en els molins i, fins i tot, feien de ferrer..., però quan el treball va començar a escassejar, els van prohibir que aprenguessin aquests oficis i es van quedar treballant a casa. Encara que feien moltíssimes coses cuidant de les coses importants de la vida, no se'ls reconeixia ni valorava. Moltes no estaven conformes i, tot i les dificultats, amagant-se o disfressant-se, es van fer científiques, polítiques, pintores, metgesses, escriptores, inventores.... Bé que van fer de tot! En moltes ocasions es van unir per recolzar-se les unes a les altres i per protestar. Així, entre totes, van aconseguir el dret a votar i tots els altres drets.
La veritat és que els devem molt a aquestes dones perquè van fer possible el que semblava impensable. I ja ningú pot dir: "no pots fer això perquè ets nena o perquè ets nen".

Comentaris