Celebrar: Sant Jordi i Dia Mundial del Llibre

Llegenda de Sant Jordi:
Temps era temps, un drac terrible atemoria els habitants d’un poblet de Catalunya anomenat Montblanc. El drac causava estralls en la població i devorava els animals de pastura de la vila. Per calmar la ira del drac, els habitants van decidir que cada dia sacrificarien una persona, escollida per sorteig, i la hi oferirien com a senyal de bona voluntat.
Però un dia, a la filla del rei li va tocar ser el sacrifici. Quan el drac l’anava a engolir, va aparèixer un formós cavaller per enfrontar-se a la bèstia. Era Sant Jordi, que li va clavar la seva llança, i de la sang del drac va sorgir un roser de roses vermelles.
El seu va ser un gest desinteressat i valent que va canviar la història del poble i va donar naixement a la nostra llegenda, ja que des d’aleshores, a Catalunya és costum regalar una rosa a la persona estimada. 
Coincideix que avui també es celebra el dia del llibre. Sant Jordi és la festa dels gestos. Gestos en forma de llibres i roses per a les persones que més estimem.


Que aquest any Sant Jordi ens porti paraules amables i plenes de bones intencions i que les roses i els llibres ens serveixin per dir t’estimo de tot cor.

Comentaris