Mirar: Tengo un orangután en mi cuarto. Greenpeace


Dia Mundial contra la desertificació i la Sequera

https://youtu.be/-6jxnzyDTIc

Un petit orangutan s'introdueix al dormitori d'una nena fent entremaliadures. La nena, enfadada, li pregunta per què ha marxat tan lluny de la seva llar. Els records del petit orangutan són angoixants: li explica que la selva on vivia està sent destruïda per enormes màquines que fan caure arbres i li explica que hi va haver un gran incendi i que la seva mare està ferida.

El vídeo denuncia la desforestació a Indonèsia i les seves conseqüències, entre elles l'extinció de la població d'orangutans. Només a Borneo s'han destruït en la passada dècada set milions d'hectàrees de selves per conrear plantacions d'oli de palma. La població d'orangutans s'ha reduït en 100.000 individus en tan sols 16 anys i es calcula que cada dia moren 25 exemplars.

Déu digué encara:
–Mireu, us dono totes les herbes que fan llavor arreu de la terra i tots els arbres que donen fruit amb la seva llavor, perquè siguin el vostre aliment. A tots els animals de la terra, a tots els ocells del cel i a totes les bestioles que s'arrosseguen, a tots els éssers vius de la terra, els dono l'herba verda per aliment. I va ser així. Déu veié que tot el que havia fet era molt bo. Gn 1. 29-31

Comentaris