Explicar: La cursa de les sabatilles


Havia arribat per fi el gran dia. Tots els animals del bosc es van aixecar d'hora perquè era el dia de la gran cursa de sabatilles! A les nou ja estaven tots reunits al costat de l'estany. També hi havia la girafa, la més alta i bella del bosc. Però era tan presumida que no volia ser amiga dels altres animals, així que va començar a burlar-se dels seus amics:
- Ha, ha, ha, ha, reia de la tortuga que era tan baixeta i tan lenta.
- Jo, jo, jo, jo, reia del rinoceront que era tan gros.
- He, he, he, he, reia de l'elefant per la seva trompa tan llarga.
I llavors, va arribar l'hora de la cursa. La guineu portava unes sabatilles a ratlles grogues i vermelles. La zebra, unes rosades amb monyos molt grans. El mico portava unes sabatilles verdes amb unes llunes ataronjades. La tortuga es va posar unes sabatilles blanques com els núvols. I quan estaven a punt de començar la cursa, la girafa es va posar a plorar desesperada. És que era tan alta, que no podia lligar-se els cordons de les seves sabatilles!
- "Ahhh, Ahhhh, quina algú m'ajudi!" - va cridar la girafa.
I tots els animals es van quedar mirant-la. La guineu va anar a parlar amb ella i li va dir:
- "Tu reies dels altres animals perquè eren diferents. És cert, tots som diferents, però tots tenim alguna cosa bona i tots podem ser amics i ajudar-nos quan ho necessitem".
Llavors la girafa va demanar perdó a tots per haver-se rigut d'ells. Aviat van venir les formigues, que van grimpar per les seves sabatilles per lligar-li els cordons. Finalment, es van posar tots els animals a la línia de sortida. En les seves marques, preparats, llestos, JA! Quan va acabar la carrera, tots van celebrar-ho perquè havien guanyat una nova amiga que a més havia après el que significava l'amistat.

Explica que significa per l'amistat per a tu.

Comentaris

  1. Pels nens i nenes de 1rB l'amisat és: jugar amb els amics, compartir les joguines i no tirar-les, ser bons amics i ajudar.
    Sant Gabriel BCN

    ResponElimina
  2. A l'alumnat de 1rA els hi ha agradat molt el conte... és molt necessari ajudar-nos!!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Comparteix la teva opinió de manera responsable i evita l'anonimat: Escriu el teu nom, el curs i el teu cole gabrielista. Moltes gràcies