Explicar: Cuidar Monk


Avui era el dia de l'evacuació. Tots els habitants havien d'abandonar el planeta Monk. Des de feia anys els seus rius cada cop estaven més secs i amb prou feines hi havia aigua per als més petits. Ja no es podia sortir de casa sense fer servir les màscares, perquè l'aire era tòxic. Era el tercer planeta que els humans havien de deixar enrere i buscar-se un lloc nou per viure-hi. I és que, les malalties cada vegada eren més nombroses.

Les naus estaven preparades per enlairar-se. No obstant, la família Smith aquesta vegada no emprendria cap viatge. No volien anar-se'n a un altre planeta per també fer-lo malbé. Ells volien tornar a Monk tot el seu antic esplendor. Feia anys que treballaven i cuidant-lo, però eren els únics. Ells sí que havien après a reciclar i a no deixar córrer l'aigua si no calia. Es volien donar una oportunitat d'arreglar les coses. El més fàcil era desistir i abandonar-ho tot. Però ells volien lluitar i no estar canviant de planeta cada pocs anys. Sabien que si la humanitat seguia destrossant la natura aviat no quedaria cap racó a la galàxia on poder viure.

Ara ja estaven sols. Hi havia molta feina per fer. I encara que les condicions eren molt dures, aviat van començar a trobar petits regals que els feia el planeta Monk. Un dia van descobrir un saborós tomàquet que els donava la terra. I al cap de poc temps, totes les setmanes podien recollir una cistella de fruites i verdures. Tot i això la gran sorpresa va ser veure aparèixer una vaca i una gallina. En només uns mesos els prats van tornar a ser verds i els arbres i les flors van tornar també a cobrir el terra.

La família Smith mai no havia estat tan feliç. Van descobrir que si un cuida la natura aquesta sap donar les gràcies amb infinitat de regals. La resta de la humanitat havia arribat al planeta Tink que, al cap de poc temps, ja començava a donar senyals d'estar malalt. Abans d'ordenar una nova evacuació, els que manaven van mirar Monk i hi van trobar un nou paradís. Així va ser com van comprendre que havien de seguir l'exemple de la família Smith. Ara Monk i Tink eren dos planetes bells ideals per viure.

Què va aprendre la resta dels habitants de la família Smith?

Hem de prendre consciència de la necessitat de cuidar l'entorn que ens envolta mitjançant simples gestos: apagar el llum quan no s'estigui utilitzant, tancar les aixetes de l'aigua, separar els envasos, el cartró i el vidre de la resta d'escombraries...

Comentaris