Respirar: Parar a poc a poc


Pot ser en posició dempeus o asseguts formant un cercle. Dedica uns 5 minuts a generar un moviment obert i lliure al cos que promogui alliberar tensions i deixar anar. Algunes idees poden ser:
  • Moure't en pèndol d'una banda a l'altra
  • Permetre el moviment lliure de tota la columna vertebral, braços, mans i cap amb moviments arrodonits
  • Inspirar pujant les mans i expirar baixant les mans (moviment coordinat)
  • Tensar el cos i deixar anar al costat d'una gran expiració (deixar que soni per la boca "Aahh")
  • Buscar estiraments al cos que alliberin dolor: Braços amunt, cap als costats, plegar-se amb les mans a terra, girar l'esquena...
Permet que aquests moviments es facin lliurement. Si notes que algun nen/a gairebé no es mou, comprèn que això és la seva necessitat. (convida'ls que no estiguin aturats del tot i facin un moviment molt petit en pèndol si no els ve de gust moure's) Intenta que no t'imitin sinó que busquin el seu moviment autèntic. Convida'ls a tancar els ulls i explorar els moviments d'aquesta manera.
Guia'ls al llarg d'aquesta fase amb preguntes que els ajudin a adonar-se de com senten el cos. "Mentre et mous, et pots adonar de com sents el teu cos en aquest moment? Està cansat, energètic? Sents dolor, pesadesa o agilitat, lleugeresa?"
Per practicar moviment conscient et pot ajudar a utilitzar música que acompanyi el procés i que temporalitzi aquest estat de moviment. Els nens poden saber que quan la música deixi de sonar a poc a poc van deixant que el cos vagi reposant suaument a la quietud. Acaba amb les mans al cor i aprofita aquesta obertura del cos per enviar desitjos amables cap a un mateix "Desitjo estar feliç" "Desitjo tenir un dia divertit i aprendre moltes coses noves" "Desitjo no enfadar-me i poder estar tranquil·la"

Comentaris