Ser: Els guardians del Manglar

En el vídeo podem veure com, després de veure la dimensió i les conseqüències de devastar un ecosistema fonamental per mitigar els efectes del canvi climàtic, els nens de la comunitat de l'Espavé, impulsats per la seva mestra, van decidir entrar en acció treballant per conservar i protegir els manglars de la regió. Tots ells, recol·lecten plantes i llavors de mangle a les platges properes per reforestar les parcel·les que han estat destruïdes i que, per tant, no tenen opció de tornar a créixer per si mateixes. Una tasca que està en línia amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible número 12, Producció i consum sostenibles; 13. Acció pel clima; 14. Vida submarina i 17. Aliances per assolir els objectius, promoguts per l'ONU.

A més, conscients de la importància de generar consciència per evitar la destrucció del manglar panameny, aquests joves guardians, de la mà del seu centre educatiu, intenten promoure entre les famílies de la comunitat, i altres escoles de la regió, una educació ambiental. Per això, recorren a diferents disciplines artístiques com les obres de teatre, la música, la pintura o vídeos realitzats per ells mateixos.

Senyor, tu ens has confiat la construcció del nostre món, que és també el vostre Regne. Volem que ens ajudis a que ens fem responsables i a que siguem actius i creadors.Comentaris