Respirar: Bons desitjos

 


Seu còmodament. Pots tancar els ulls si ho desitges. Sent els braços i les mans relaxades; sent l'esquena, les cames i els peus relaxats. Ara expressarem junts bons sentiments. Guia als nens a través de la següent visualització (o una cosa semblant expressada amb les teves pròpies paraules).

Imagina que et sents feliç; imagina que rius i et diverteixes. Si no estàs alegre en aquest moment, no passa res; només imagina que estàs rient i jugant amb els teus amics o fent alguna cosa que t'encanta. A continuació, digues en silenci alguna cosa com: «Avui vull ser feliç i atent; desitjo estar sa i fort, i sentir-me tranquil i content; també desitjo sentir molt d'amor» . Pots fer servir aquests desitjos o pensar en altres i expressar-los amb les teves pròpies paraules.

Ara imagina que els teus desitjos creen un sentiment d'afecte que s'inicia a prop del cor i creix en parar-hi atenció. Mentre pronuncies en silenci els teus bons desitjos, aquest sentiment arriba fins als dits de les mans i dels peus, i arriba al cap  fins a abastar tot el teu cos. Imagina que aquest sentiment té un color (pot ser el que vulguis). Potser és blau, vermell o groc. Imagina que aquest bell color omple tot el teu cos i a mesura que creix va escampant-se des dels dits cap a la classe.

Imagina que les altres persones de la classe també senten i veuen aquest sentiment càlid en tota la seva bellesa. Estan somrients i feliços. Digues-los mentalment: «Us desitjo força i salut, i espero que estigueu tranquils, segurs i contents. Desitjo que obtingueu allò que necessiteu i sentiu molt d'amor» . Repeteix aquests desitjos en silenci o pensa en altres.

Visualitza l'acollidor sentiment d'afecte que estàs creant i imagina que aquest color preciós s'ha expandit tant que no hi cap a l'espai de la classe. Imagina que aquest sentiment segueix creixent i creixent fins a assolir totes les persones i totes les coses del planeta. Imagina que tots aquells a qui van dirigits els teus bons desitjos els poden sentir.

Imagina't somrient per estar percebent els teus nobles sentiments. Digues en silenci: «Desitjo que sigueu feliços i obtingueu allò que necessiteu; que tingueu força i salut, i que us sentiu estimats, valorats, cuidats i contents» . Pots transmetre aquests desitjos, o bé pensar en altres i expressar-los amb les teues pròpies paraules.

Quan estiguis llest, obre els ulls i torna a sentir el cos. Respira i fixa't en com et sents.

Temes de conversa: esmenta alguns desitjos que t'agradaria enviar a altres persones, al planeta i a tu mateix. Com et sents en enviar bons desitjos?

Comentaris