Ser: Autumn Peltier: defensar el dret a l'aigua.

Nascuda a la Primera Nació Wikwemikong (Canadà) el 2004, va començar a destacar com a activista amb tan sols vuit anys. Una cerimònia a la Reserva del Riu Serpent advertint sobre la no potabilitat de l'aigua va despertar el seu activisme. Per què no tothom tenia accés a un dret tan bàsic?, es preguntava.

Després d'enfrontar-se al President Trudeau a l'Assemblea de les Nacions Originàries es va crear el fons Niabi Odacidae. El 2019 aquesta jove activista va ser nomenada com a Comissionada de l'Aigua per la nació Anishinabek.

Nominada per al Premi Internacional de la Pau Infantil, ha pronunciat discursos a les Cimeres del Clima el 2018 i 2019. No hi ha dubte que tenim davant una jove lluitadora pels drets més bàsics.

https://www.facebook.com/brut.tierra/videos/esta-es-la-vida-de-autumn-peltier/580578439224196/

L'activisme infantil ens mostra la importància de donar veu als més joves i fer-los partícips en les decisions que influeixen en el seu futur. No podem oblidar que cada petita acció compta per protegir el nostre entorn natural, garantir el futur del planeta i defensar els drets dels nens i nenes.

Comentaris