Ser: Yusra Mardini

Yusra era una adolescent quan, amb la seva germana Sara, va sortir de casa seva a Damasc fugint de la guerra. El seu objectiu era poder continuar la seva vida en pau i per això van viatjar fins a Turquia i allà van agafar una barca per arribar a la costa grega, a uns 10 km. No obstant, a la barca anaven massa passatgers i va començar a enfonsar-se al mig del mar. Yusra i Sara eren bones nedadores i podien salvar-se nedant fins a la costa però, quan van veure que gairebé ningú al bot sabia nedar, no van dubtar a tirar-se a l'aigua al costat de dos homes i remolcar la llanxa durant hores fins a la riba grega. Gràcies al seu valor i generositat tothom es va poder salvar.
Yusra va prosseguir el seu viatge fins a Alemanya, on viu ara i entrena com a nedadora. Va participar als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro a la primera selecció d'esportistes refugiats i és una activista pels drets de les persones que busquen refugi.

Mentre hi hagi pobresa, racisme, discriminació i exclusió difícilment podrem somiar un món en pau. És per això que volem ser cosntructors de pau, de caritat, de solidaritat, de diàleg, de fe, d’esperança, i d'amor, sobretot d’amor, perquè l'amor és el més gran.

Comentaris