Aprendre: La gallina dels ous d'or


Hi havia una vegada un granger que tenia una gallina molt especial. En comptes de pondre ous normals, amb la seva clara i el seu rovell, ponia ous d'or pur. Cada matí anava el granger a veure si la seva gallina predilecta havia post un ou d'or, i cada matí el trobava allà. Llavors, tornava a casa i es disposava a sortir per vendre l'ou. Les nits se les passava sense dormir, comptant la fortuna que, a poc a poc, li anava donant la gallina. En una d'aquestes nits es va preguntar com s'ho devia fer la gallina per pondre ous d'or. Després de descartar moltes idees, va quedar convençut que l’animal devia tenir dins seu una màquina que li permetia fer aquells ous tan extraordinaris. Convençut d’això, va començar a rumiar que si li extreia la màquina ell podria fer ous a la seva conveniència i fer-se encara més ric i milionari, i de manera més ràpida! Aquesta idea el va anar obsessionant. Cada dia era més cobejós i volia més ous, més or.
Un dia, finalment, va anar al galliner disposat a aconseguir la màquina que creia que la gallina tenia a la panxa. Sense cap mena de remordiment va matar la gallina dels ous d'or. Va córrer cap a casa imaginant els sumptuosos palaus en què viuria. En obrir-la va tenir una gran sorpresa: la gallina no tenia cap màquina a dins, era exactament com qualsevol altra gallina.
I, aleshores... com feia els ous d'or? Aquest fet és encara un misteri, però el que és cert és que per culpa de la seva ambició es va quedar sense la gallina i sense més or.

Jesús, ajuda’m a ser generós, a compartir amb els altres allò que sento tan meu. A acceptar també el compartir les coses dels altres, a no depreciar-les per ser diferents o més senzilles que les meves.

Comentaris