Transformar: Una illa deshabitada?


Una illa desèrtica de l'oceà pacífic està coberta de plàstic. Com pot passar això?
Prop de 18 tones de plàstic van ser descobertes en aquesta illa deshabitada de poc més de 37 Km2. A més d'objectes vinculats amb la pesca, es van trobar -entre d'altres- raspalls de dents, encenedors, fulles d'afaitar i barrets de plàstic dur de diferents colors. Els crancs terrestres viuen dins de tapes d'ampolles, en contenidors i pots de cosmètics. En van trobar un vivint  dins del cap trencat d'una nina!
Pel que fa al seu origen, gran part de les escombraries prové de vaixells d'Amèrica del Sud, però també de moltes altres parts del món: ampolles d'Alemanya, contenidors de Canadà i fins i tot una caixa de pesca de Nova Zelanda.
Però, per què aquest lloc tan allunyat de la civilització també és el més contaminat? En part es deu que l'illa està ubicada molt a prop del centre d'un corrent oceànic, conegut com el remolí o gran corrent marí del sud del Pacífic.
No obstant, més enllà de la seva ubicació geogràfica, el problema de fons és la presència de grans quantitats de residus plàstics als oceans del planeta. No només els governs dels països en són responsables, cadascun de nosaltres té la responsabilitat d'evitar que continuï la contaminació dels mars i els oceans.

Quines accions se t'acudeixen perquè no arribi tant plàstic al mar?

Comentaris