Contemplar: Detectius de la natura


Ampliar la imatge i comentar-la.

És fonamental conèixer la natura, respectar-la i protegir-la. Estar en entorns naturals silvestres ens ofereix una oportunitat única d'observar i percebre la diversitat d'espècies que habiten la nostra estimada casa comuna, la Terra.
Així que no ho dubtis i, si pots, acosta't a espais verds amplis; a boscos i entorns naturals poc transitats i rics en espècies de flora i fauna i converteix-te en detectiu d'empremtes i rastres.
Unes de les coses que més ens apropa al coneixement dels nostres ecosistemes i els seus habitants són les empremtes i els rastres que podem trobar i identificar. Fruites seques rosegades, excrements, terra remoguda, flocs de pèl... Hi ha molts rastres que ens poden ajudar a identificar quines espècies viuen en aquest hàbitat i seran una invitació per aprendre i estudiar més a fons sobre la importància de cadascun d'elles a l'ecosistema i com podem ajudar a conservar-les.
A més, com a bon guardià de la natura, bé saps que per al manteniment de les espècies és fonamental mantenir els nostres espais naturals nets. Així que, quan visitis la propera vegada el camp, emporta't uns guants, una bossa d'escombraries i unes pinces llargues. Aquestes ens serviran de suport per recollir les deixalles i serà una divertida activitat de pescar les escombraries.

Comentaris