Pensar: Créixer (Mentalitat de creixement)


Imagina que al teu cervell hi ha milers de milions de bombetes diminutes. Hi ha una bombeta que tot ho pot fer, una altra que balla, una altra que fa matemàtiques, una altra bombeta a qui li agrada el futbol, ​​una altra bombeta que és la teva imaginació, una altra que pot aprendre ciència, a una altra li agrada cuinar… Tens la idea? El que passa, que aquestes bombetes només s'encenen quan fas el que cadascú té previst fer, i per això no totes les bombetes s'il·luminaran tot el temps. Fins i tot, és possible que algunes bombetes no s'il·luminin en absolut. Això és el que ha de ser, ningú no és gran en absolutament tot.
El que té de bo aquestes bombetes és que com més s'encenguin (mitjançant la pràctica de l'activitat que correspongui), més brillant brillen i més fort es fa el teu cervell. La primera vegada que intentis alguna cosa, la bombeta s'il·luminarà una mica, però com més es practica podràs aprendre les coses i més brillant es tornarà la bombeta. Recorda, que no totes les bombetes estan brillant tot el temps, només brillen les que estan activades. Si per exemple mai vas a anar amb bicicleta, la bombeta de anar amb bicicleta no brillarà en absolut. En canvi, si sí que hi muntaràs, la primera vegada que ho facis la bombeta s'il·luminarà una mica. Com més facis servir la bicicleta, més brillant es tornarà la bombeta i més forta il·luminarà. Pot ser que necessitis molta pràctica abans que la bombeta de anar amb bicicleta sigui tan brillant com la de rentar-te les dents, però quan és tan brillant, significarà que seràs igual de bo en anar amb bicicleta com ho ets rentant-te les dents.
Però saps per què tens la bombeta de les dents tan brillant? Perquè et raspalles les dents -mínim- cada matí i cada nit. No obstant això, quan es tracta de anar amb bicicleta, és possible que caiguis algunes vegades, però això no significa que no puguis ser bo muntant-hi. Només vol dir que encara has de practicar més per millorar… perquè la teva bombeta encara s'està carregant per il·luminar més. Cada cop que s'aprèn o es practica alguna cosa, estaràs encenent una bombeta i enfortint el teu cervell. És igual que quan fas exercici amb el cos i aquest es torna més fort mitjançant l'enfortiment dels músculs… amb l'aprenentatge i la pràctica, el teu cervell podrà canviar. Ets molt capaç d'aprendre coses i d'enfortir el teu cervell, però no ho aconsegueix tot sol, necessita la teva ajuda. Tots els cervells es poden fer més forts, intel·ligents i poden ser capaços d'ajudar-te a fer coses increïbles, però necessiten treballar perquè les bombetes brillin, i tu ho pots aconseguir si t'ho proposes, fes que les teves bombetes brillin!

Comentaris