Pensar: El bambú japonès


Els agricultors saben que una bona collita requereix una bona llavor, bon adob i reg. A ningú se li acudiria aturar-se impacient davant de la llavor sembrada, i cridar amb totes les seves forces: Creix!
Hi ha una cosa molt curiosa que passa amb el bambú i que el transforma en una planta no apta per als impacients. Per què?
Hem de sembrar la llavor, adobar-la i ocupar-nos de regar-la constantment. Durant els primers mesos no passa res apreciable. En realitat no passa res amb la llavor durant els primers set anys, fins al punt que un agricultor inexpert estaria convençut d'haver comprat unes llavors dolentes. Tot i això, durant el setè any, en un període de només sis setmanes la planta de bambú... creix més de 30 metres!
Va trigar només sis setmanes a créixer? No, la veritat és que va trigar set anys i sis setmanes a desenvolupar-se. Durant els primers set anys d'aparent inactivitat, aquest bambú estava generant un complex sistema d'arrels que li permetrien sostenir el creixement que tindria després de set anys.
Oi que és extraordinari?

Si ho apliquem a la nostra vida, per què ens hauríem d'assemblar a la planta del bambú?

Per créixer, una llavor necessita terra bona i aigua generosa. Senyor, la teva vida ens mostra que la millor terra és la realitat de cada dia i les necessitats dels altres, ens crides a plantar la nostra llavor en les situacions que vivim, a la vida que compartim, a la terra d'avui, aquí i ara.

Comentaris