Emocionar-se: Eufòria


Quan la joia i la felicitat són molt intenses... estem súper, súper contents... ens sentim... eufòrics!
L'eufòria apareix com a conseqüència d'una bona notícia o una experiència molt positiva. Per exemple, cada 22 de desembre es veu per la tele a qui els ha tocat la grossa de Nadal cantant, cridant, saltant, mentre planegen mentalment en què es gastaran tots aquests diners. Sens dubte, estan eufòrics. (explicar això que els diners no donen la felicitat, i que hi ha coses a la vida MOLT més importants, però no hi ha dubte, si ens toca la loteria, ens sentim eufòrics)
L'eufòria és un desbordament d'energia positiva que ens dona força per enfrontar moments d'adversitat, o per celebrar amb un entusiasme molt per sobre del que és habitual. S'associa al benestar i la felicitat. És tan extraordinari el benestar que experimentes, que et mostres totalment optimista i amb capacitat per superar qualsevol repte.
És clar que l'eufòria és com... super guai! i que de vegades resulta incontrolable, per la qual cosa podem cridar d'alegria o fer salts com cabres. Encara que també hi ha aquesta eufòria que ens fa sentir una mica totpoderosos i amb la qual ens entren ganes de “menjar-nos el món”.

I què us posa eufòrics a vosaltres?

Comentaris