Transformar: Kangaroo cup

 


Avui us explicarem la idea d'una nena nord-americana que quan només tenia 11 anys va inventar una tassa el contingut de la qual no es vessa quan la persona l'agafa per beure líquid. La idea va sorgir perquè va veure que quan el seu avi patia els tremolors propis de la malaltia de Parkinson les tasses convencionals no eren adequades per a ell, ja que el líquid s'abocava per la manca d'estabilitat.
Això la va portar a inventar la que ja han anomenat Kangaroo Cup i el resultat és tan senzill com efectiu. És una tassa amb triple peu. Això li atorga més estabilitat perquè té més punts de suport, per tant evita que es vessi res.
Però aquí no queda la cosa, ja que, amb l'ajuda del seu pare, va aconseguir promoure una campanya de publicitat, que va ajudar a estendre el seu model per tot el món i fins i tot va atreure l'interès d'empreses de la Xina per fabricar-les en sèrie.
Des del començament, la idea de Lily –que així es diu la nena– va tenir molt bona acollida. El primer prototip estava fet de ceràmica, per la qual cosa era excessivament fràgil i es podia trencar amb un sol cop, però el segon model es va fabricar en plàstic, material menys pesat i molt més resistent.

Aquest és un exemple de com posant a treballar la nostra creativitat, els nens i les nenes podem transformar el nostre entorn i, fins i tot, arribar molt lluny.

"Estimats joves, us necessitem, necessitem la vostra creativitat, els vostres somnis i la vostra valentia, la vostra simpatia i els vostres somriures, la vostra alegria contagiosa i també aquesta mica de bogeria que sabeu portar a cada situació..." Papa Francesc

Comentaris