Aprendre: El ratolí atrapat


Es poden ajudar dos enemics declarats? Sembla difícil, però pot passar i a més serà bo per a tots dos. D'això tracta aquest conte, un gat acostumat a caçar ratolins, salva la vida un petit rosegador atrapat pel foc.

Les flames pujaven per les cortines de la finestra del dormitori fent aquest accés impossible per poder escapar. El ratolí va mirar a la porta desesperat i es va dirigir allà a petits saltets. Li faltava l'oxigen i estava extenuat.
Va sortir per la porta entreoberta i va arribar a una altra habitació plena de fum.
Va veure una altra porta a l'altra banda de l'estança i s'hi va dirigir el més ràpid que va poder. Es va aturar molt nerviós. Se li acabava el temps i una decisió equivocada li podia costar la vida.
Quan va escoltar el miol del gat se li va glaçar el cor.
En un moment, el temut animal el va agafar de la cua i se'l va ficar a la boca, just quan les flames estaven a punt de devorar-lo.
El gat va saltar a una prestatgeria i, des d'allà, va poder sortir per la finestra que donava a una terrassa de la casa i, tots dos, van salvar la vida.

El conte ens parla sobre l'ajuda al proïsme, la importància de la solidaritat i com és de bo estendre la mà a qui la necessita fins i tot si no és el teu amic.

(comentar sobre l'ajuda i solidaritat vers Turquia i Síria degut al terratrèmol d'aquesta setmana)


Comentaris