Emocionar-se: Angoixa


Has sentit mai que l'espai se't quedava petit? O que no tenies prou aire per respirar? Això és l'angoixa: una sensació d'estretor, d'opressió. També pots sentir-te angoixat quan reps massa informació: «Recull els mitjons; i després cal anar a banyar-se, però abans despenja la tovallola; ¡i no oblidis la roba neta!». Un moment, què era el segon que havia de fer?
On apareix l'angoixa?
De vegades sentim angoixa dins d'un lloc: per exemple, perquè no ens hem de moure molt (al cinema) o perquè el lloc és petit (un ascensor). Altres vegades, el que ens produeix aclaparament és una situació: has de saludar els teus molts parents amb un petó i una abraçada, mentre tots parlen alhora. Per tallar l'angoixa, és bo relaxar-se.
En canvi, quan et relaxes, no hi ha res d'angoixa. Tot és calma i harmonia. Aleshores, pots veure les coses tal com són: ni més acolorides ni més grises, ni millors ni pitjors, ni més difícils o més fàcils. Respirar lentament, prendre un bany, pintar... Cada persona té la seva tècnica preferida. El més important és que sàpigues quan necessites aplicar-la.

Sents alguna vegada angoixa? Com pots relaxar-te en aquestes circumstàncies?

Comentaris