Aprendre: El secret de la felicitat


(conte en el Dia Internacional de la Felicitat)
Fa moltíssims anys, vivia a l'Índia un savi, de qui es deia que guardava en un cofre encantat un gran secret que el feia ser un triomfador en tots els aspectes de la seva vida i que, per això, es considerava l'home més feliç del món. Molts reis, envejosos, li oferien poder i diners, i fins i tot van intentar robar-lo per obtenir el cofre, però tot era en va. Com més ho intentaven, més infeliços eren, ja que l'enveja no els deixava viure. Així passaven els anys i el savi era cada dia més feliç.
Un dia va arribar davant seu un nen i li va dir: “Senyor, igual que tu, també vull ser immensament feliç. “Per què no m'ensenyes què he de fer per aconseguir-ho”? El savi, en veure la senzillesa i la puresa del nen, li va dir: “A tu t'ensenyaré el secret per ser feliç.
Vine amb mi i para molta atenció. En realitat són dos cofres on guardo el secret per ser feliç i aquests són la meva ment i el meu cor i el gran secret no és altre que una sèrie de passos que has de seguir al llarg de la vida”.
  • El primer pas, és que t'has d'estimar-te a tu mateix, i cada dia en aixecar-te i al ficar-te al llit, has d'afirmar: jo sóc important, jo valc, sóc capaç, sóc intel·ligent, sóc afectuós, espero molt de mi, no hi ha obstacle que no pugui vèncer: Aquest pas es diu autoestima alta.
  • El segon pas, és que has de posar en pràctica tot el que dius que ets, és a dir, si penses que ets intel·ligent, actua intel·ligentment; si penses que ets capaç, fes el que et proposes; si penses que ets afectuós, expressa el teu afecte; si penses que no hi ha obstacles que no puguis vèncer, aleshores proposa't fites a la teva vida i lluita per elles fins a aconseguir-les. Aquest pas s'anomena motivació.
  • El tercer pas, és que no has d'envejar a ningú pel que té o pel que és, Ells han assolit la seva meta, aconsegueix tu les teves.
  • El quart pas, és que no has d'acollir al teu cor rancúnia cap a ningú; aquest sentiment no us deixarà ser feliç, tu perdona i oblida.
  • El cinquè pas, és que no has d'agafar les coses que no et pertanyen, recorda que d'acord amb les lleis de la natura, demà et prendran una mica de més valor.
  • El sisè pas és que no has de maltractar ningú; tots els éssers del món tenim dret que se'ns respecti i se'ns estimi.
I finalment, aixeca't sempre amb un somriure als llavis, observa al teu voltant i descobreix en totes les coses el costat bo i bonic; pensa en com d'afortunat ets tenint tot el que tens; ajuda els altres, sense pensar que rebràs res a canvi; mira les persones i descobreix-hi les seves qualitats i dóna'ls també a ells el secret per ser triomfadors i que d'aquesta manera puguin ser feliços”…

Comentaris