Emocionar-se: Odi


L'odi és una gran antipatia, un rebuig que sentim cap a alguna cosa o cap a algú. Quan dura l'odi? De vegades, molt de temps. Altres, només una estoneta. Podem sentir odi cap a una persona, aquell que sentim com a conseqüència d'un enuig, però que “no és real”. És a dir, ho sentim momentàniament, però en realitat no deixem d'estimar a la persona. I és que aquest sentiment, normalment, el tenim amb amics, germans, pares... quan hi ha un conflicte i ens sentim enfadats.

Pel que fa a les coses o situacions, la cosa és diferent. L'odi, davant d'una situació dolenta o indesitjable, no ha de ser negatiu. Per exemple: "Algú pot odiar les injustícies", perquè és una situació no correcta. Sens dubte, jo sento antipatia davant les injustícies: no em cauen bé! Alguns odien la ceba, o els petards, o les rates... Altres odien que algú s'enfadi molt perquè pot desembocar en ira. I la ira MAI condueix a res de bo, per la qual cosa cal evitar perdre el control mentre estiguem a temps. Encara que una situació no ens agradi res, res, res de res, cal saber gestionar-la, i mai no arribar a la ira o ràbia.

Podem buscar coses o situacions "que no ens agraden res" per prendre'n consciència i intentar canviar les nostres emocions

Comentaris