Transformar: Dia Mundial del Reciclatge


El dia 17 de maig se celebra el Dia Mundial del Reciclatge amb l'objectiu de conscienciar la societat sobre la importància que té tractar les deixalles com pertoquen, per no contribuir al canvi climàtic, i així protegir el medi ambient.
Es tracta de reduir el volum dels residus generats i minimitzar la nostra petjada de carboni. Es pot resumir a la regla de les tres erres:
Reduir: Quan fem la compra, intenteu adquirir productes a granel, que tinguin el mínim envasat possible. Si és possible, cap. Fes servir bosses de tela.
Reutilitzar: Donar una nova vida a les coses que ja no ens serveixen. Abans de llençar-les a les escombraries, pensa que et poden servir per a una altra cosa: ampolles, bosses i caixes de cartró poden tenir diversos usos i servir com a testos, per a decoració, construir coses, etc.
Reciclar: La majoria de materials que utilitzem es poden reciclar. Això depèn de les institucions i de nosaltres mateixos. Per exemple, el reciclatge de 1.000 kg de paper salva la vida de 17 arbres.
Si has de llençar separa els residus i diposita'ls al contenidor corresponent.

Comentaris