Explicar: La roca en el camí

                                Imagen de vecstock en Freepik

En un regne llunyà, hi va haver una vegada un rei que va col·locar una gran roca al mig del camí principal d'entrada al regne, obstaculitzant el pas. Després es va amagar per veure si algú la retirava.
Els comerciants més adinerats del regne i alguns cortesans que van passar simplement van donar la volta a la roca. Molts altres es van quedar una estona davant de la roca queixant-se, i van culpar el rei de no mantenir els camins nets, però cap va fer res per retirar l'obstacle.
Aleshores va arribar un pagès que portava una càrrega de verdures. La va deixar a terra i va estudiar la roca al camí observant-la. Va intentar moure la roca empenyent-la i fent palanca amb una branca de fusta que va trobar a un costat del camí, després d'empènyer i fatigar-se molt, finalment va aconseguir apartar la roca. Mentre recollia la seva càrrega, va trobar una bossa, just al lloc on havia estat la roca. La borsa contenia una bona quantitat de monedes d'or i una nota del rei, indicant que aquesta era la recompensa per a qui netegés el camí.

Aquesta història ens fa reflexionar sobre la importància de fer front als obstacles que la vida ens posa al davant. Esquivar els problemes, buscar “culpables” o simplement queixar-nos no solucionarà res, i la “roca” continuarà allà on és. Afrontar els obstacles, actuar, esforçar-se... és el que ens farà créixer com a persona.

Jesús, ajuda'm a afrontar els obstacles i a esforçar-me per superar-los.

Comentaris