Inspirar: Gabriel Deshayes


Avui, dia de Sant Gabriel, Sant Miquel i Sant Rafel, volem recordar a una persona molt especial: es diu Gabriel Deshayes i va ser un dels fundadors, juntament amb Sant Lluís M. de Montfort dels nostres col·legis Gabrielistes. Ell solia dir: “Si em sento amb ganes de creure'm que sóc algú important, recordaré d'on vinc”. Per entendre aquest missatge us poso un exemple:

De vegades quan ens surten bé les coses volem dir en veu alta com som de bons. "He marcat 4 gols, sóc la millor... Sóc l'únic que ha tret un 10 en matemàtiques... Ningú em guanya corrent al pati, sóc la més ràpida... Sempre guanyo el primer premi al concurs de dibuix..."

De vegades ens creiem tan bons, tan importants, tan especials, tan populars, que se'ns puja l'orgull al cap i ens oblidem que la nostra actitud pot afectar els nostres companys, els nostres amics/gues, fins i tot la nostra família. Alguna vegada t'has sentit així?

Gabriel Deshayes va ser un home molt important però mai, mai va tenir una actitud orgullosa. Aquest curs, tots els que formem part de la família Gabrielista volem sembrar una llavor de senzillesa i seguir el seu exemple. 

Comentaris