Explicar: Tu també pots


La Laia era una noia amb moltes ganes de descobrir el món que l’envoltava, però els seus amics i germans sempre la ridiculitzaven. Li deien que era feble i ximple i que no era capaç de fer res pel seu compte.
Per demostrar-los que estaven equivocats, un dia la Laia va decidir pujar fins al cim de la muntanya més alta que hi havia a prop del poble. Era una muntanya molt difícil de pujar, de fet ningú havia arribat mai fins al cim.
Però la Laia estava decidida a aconseguir-ho, així que va posar-se les botes de caminar i va començar la seva aventura. Va caminar durant moltes hores, escalant pujols i superant obstacles de tota mena fins que va arribar a la part més difícil de la muntanya. Allà, va haver de passar per una estreta cornisa, penjada a molts metres de l’abisme, semblava un lloc molt perillós.
La Laia va haver de fer servir moltes habilitats per poder travessar aquella cornisa i arribar fins al cim. Va necessitar força, equilibri i intel·ligència per superar aquell repte, i ho va aconseguir tota sola, sense ajuda de ningú.
Quan va arribar al cim, es va sentir tan feliç i orgullosa de si mateixa que va cridar molt fort en direcció al poble. D’aquesta manera va compartir la seva alegria. En baixar de la muntanya va veure com tots els que la ridiculitzaven abans, es quedaven bocabadats en veure-la triomfar.
Després d’aquell dia, la Laia va convertir-se en un exemple per a totes les persones del poble. Va demostrar que no hi ha res que no es pugui assolir si tenim força de voluntat i constància. 

T'has trobat alguna vegada en una situació semblant? Com t'hi has enfrontat?

Comentaris