Inspirar: Mare Teresa de Calcuta

 "La pau comença amb un somriure"
Mare Teresa de Calcuta

Aquesta és una de les moltes frases que ens va deixar Teresa de Calcuta. Però, qui era?


L'Agnes, va néixer a Albània, el 1910. Quan tenia 12 anys, va sentir que Déu la cridava a ser missionera. Als 18 anys va ingressar en un convent i es va canviar el nom per "Teresa". Mesos després se'n va anar a l'Índia on va dedicar tota la vida als més pobres dels pobres als barris de la ciutat superpoblada de Calcuta. Per la seva dedicació als altres va rebre, el 1979, el premi Nobel de la Pau i l'octubre del 2003, el Papa Francesc la va nomenar santa.

Ara que ja sabeu qui era, llegim la frase. Què creieu que vol dir?
Quan parlem de pau a la nostra classe i al nostre col·legi, parlem de bona convivència, de portar-nos bé els uns amb els altres, de zero baralles i males cares. Somriure no costa res, i en canvi, quant ho fem, enriquim els qui la reben. Ens fa guanyar amics i amigues. És cosa d'un moment però dura per sempre. Dóna alegria a la tristesa...

Ensenya'ns a somriure Jesús, et donem gràcies pels que construeixen un món més feliç, com ho va fer la Mare Teresa de Calcuta. Ensenya'ns a estimar i a somriure, perquè portem la teva LLUM al món i al cor de totes les persones.

Comentaris