Transformar: El món no va per bon camí

 

                                                                                                          UNICEF/UN0585483/Willocq

Un nou informe de l'Organització de les Nacions Unides (ONU) ha conclòs que el Món Ha d'Esforçar-se "Molt Més", per Frenar Canvi Climàtic. L'any 2015, les nacions del món es van comprometre a limitar l'augment de la temperatura mundial a menys de 2 ºC i intentar limitar-lo a 1,5 ºC. Tot i això, l'augment de la temperatura ja se situa en gairebé 1,2 ºC, i el món pateix fenòmens extrems com onades de calor, sequeres, inundacions i mega incendis que van devastar diverses regions aquest estiu, el més calorós del planeta des que hi ha dades.

Per què en parlem a classe? És molt important conscienciar-nos sobre els problemes que hi ha al medi ambient. Així podem aprendre coses que ens permetin, als nens i nenes, resoldre problemes ambientals i esdevenir adults conscienciats amb la protecció de la natura i l'entorn que ens envolta.
Per aconseguir-ho, podem desenvolupar diverses activitats tant a l'escola com a casa, que són les següents:
Visitar granges escola.
Fer activitats a la natura.
Aprendre a reciclar.
Aprendre a reutilitzar.
Participar en tasques de neteja de l'entorn.
A més de tot això, és fonamental parlar sobre la importància de la cura del medi ambient tant a classe com a casa, perquè els nens i nenes coneguem les conseqüències de les accions que realitzem.


Comentaris