Transformar: Francesc


Avui, Dia de Sant Francesc, coneixerem amb aquesta història
 com Francesc era capaç de transformar el seu entorn. 

En Francesc era un nen italià de la ciutat d'Assís. Des de ben petit li agradava observar la natura i els animals. A la sortida de l'escola, solia passejar pel bosc i asseure's per escoltar el cant dels ocells. Donava gràcies a Déu per permetre'l gaudir de les meravelles que havia creat. De poder admirar les perfectes creacions que fan alguns animals com la tela de la seva amiga l'aranya, o delectar-se amb el cant dels ocells com el del petit pardal o contemplar la bellesa de les flors i plantes.

Va créixer envoltat d'animals als quals els anomenava "germans". No era estrany que els ocells se li posessin a les espatlles mentre passejava pel camp. Un dia, va saber que hi havia un llop que tenia atemorit un poble perquè els atacava i es menjava les seves ovelles. Va decidir que havia de parlar amb el llop.

- Germà llop - li va dir Francesc, - des d'avui no has de tornar a atacar la gent del poble, ells t'ajudaran donant-te el menjar que necessites i tu no hauràs de tornar a fer mal a les germanes ovelles per alimentar-te. Estàs d'acord?

El llop adonant-se del que li deia, va estirar la pota en senyal d'estar-hi d'acord. Des d'aquell dia va deixar d'atacar i va ser alimentat per la gent del poble, que van deixar de tenir-li por.

Francesc va ser feliç admirant la natura i gaudint de la companyia dels animals que estimava. No va deixar mai de donar gràcies a Déu pel bell regal que havíem rebut, el nostre planeta Terra.


Comentaris