Aprendre: A d'Autènticitat



Bon dia, 

avui us seguim parlant dels valors GABRIELISTES. Ens toca al A d'Autèntic/a

Una persona autèntica és una persona que se sent bé amb ella mateixa, que ha après a valorar-se. Per ser autèntics/ques cal conèixer-nos i saber quines són les nostres capacitats i quines les nostres limitacions. És aprendre creure en si mateix/a en lloc de deixar-nos portar pels altres, tenir confiança i ser més independents.

Un exemple de persona autèntica el tenim amb Sant Lluis de Montfort. Moltes vegades s’acusava a Sant Lluís d’anar amb grups de miserables vagabunds, que li treien el temps i li esgotaven els seus recursos. Durant una missió seva, va demanar a cada família que alimentés a un pobre, mentre ell acollia a dos dels més repugnants i els feia seure a la seva taula. Montfort va poder solucionar les preocupacions dels pobres famolencs i tots els habitants van tenir l'oportunitat de realitzar una bona acció.

Realment, Sant Lluís era una persona molt autèntica! Va fer que tot un poble fes una bona acció i obrís la porta de casa seva a un pobre. Quina idea més brillant. Sempre lluitant a favor de les injustícies. I nosaltres som tan auténtics com el nostre fundador?

Comentaris