Aprendre: G de Generositat

 


Ser una persona generosa significa compartir voluntàriament allò que a un li pertany. Això no vol dir només compartir coses materials, sinó també el temps lliure, els coneixements, els sentiments i les experiències que tenim. També ser generós vol dir aprendre a rebre dels altres i reconèixer que ells tenen aptituds, valors i coses que són importants i no ens pertanyen. Quan som generosos, ajudem a fer el món un lloc millor. Pots ser generós/a en compartir les teves joguines amb amics, ajudant un company amb la seva tasca, o donant un regal a algú en el seu aniversari. La generositat ens fa sentir bé i fa que els altres se sentin feliços i apreciats

Sant Lluís M. de Montfort, el nostre fundador va ser una persona molt generosa, fins al punt de compartir amb els altres TOT el que tenia. Ho recordem en un d'aquests episodis:

"Van continuar el viatge, aviat es va trobar amb captaires esparracats, i ell va sentir la necessitat d'alleugerir la seva càrrega. Al primer li va regalar el vestit nou rebut dels seus pares, a un altre li va donar els deu escuts, amb un tercer va canviar fins al vestit que portava posat"

I ens preguntem: seríem capaços de ser generosos/es donant-t'ho TOT com Sant Lluís M.?

Comentaris