Explicar: Les aranyes de l'arbre de Nadal



Bon dia, 

Sabeu que als arbres de Nadal, a més de les decoracions semblants a les que posem nosaltres (boles de colors, llumetes, etc.) s'hi poden trobar aranyes i teranyines!! Sí, sí... teranyines! Mireu la foto d'aquest arbre.

L’origen d’aquest costum es troba a Alemanya, el país d'on ve la tradició de l'Arbre de Nadal.
Diu la llegenda que fa molts, molts anys una dona viuda, molt pobre, vivia amb els seus fills a una casa petita i vella. Un dia d'estiu, una llavor de pi va caure damunt el terra de sorra de la cabana i va arrelar. Els fills de la dona van tenir cura de l'arbre, contents davant la perspectiva de tenir un arbre de Nadal aquell hivern. L'arbre va créixer, però quan la vigília de Nadal va arribar, eren tan pobres que no es podien permetre el luxe de gastar res en decorar-lo, ni boles, ni figuretes, ni dolços... Els nens tristament se'n van anar al llit i es van adormir.
Però, mentre descansaven, les aranyes que hi havia a la seva destartalada cabana, van teixir les seves teles de seda al voltant de l’arbre. Quan va sortir el sol, el dia de Nadal, totes les teles van quedar plenes de llum i, de cop, es van convertir en fils de plata i or.
Passat el Nadal, la mare va poder vendre tot aquell bé de teles i, gràcies al que va guanyar van poder sortir de la pobresa.
És per això que, recordant aquesta història, totes les famílies fan un homenatge a les aranyes i els seus teixits incloent-los en la decoració dels seus arbres.

Les aranyes es van fer ressó de la pobresa de la família i van ser tan generoses que van provocar un petit miracle. Que aquestes festes que s'apropen ens ajudin a mirar les necessitats dels qui tenim al voltant i puguem ajudar-los en el què calgui.  

Comentaris