Emocionar-se: Els Reis Mags i les emocions


Bon dia i feliç any nou
El matí del 6 de gener tots ens hem vist embolicats per la màgia dels regals. Però també per una gran quantitat d'emocions que aquest dia es comparteixen en família. Avui en recordarem algunes:
Impaciència: després d'haver enviat la carta als reis, després de tants dies d'espera, la impaciència fa que creixi el nostre desig i la curiositat per estrenar les joguines.
Curiositat: l'espera culmina amb el descobriment dels regals que s'amaguen a les caixes. Què hi haurà?
Sorpresa: tot el que passa aquest dia és una contínua sorpresa. Aquesta és la paraula que agrupa gairebé totes les emocions del dia dels Reis Mags.
Alegria: és la que experimentem davant de cada regal que obrim durant el dia de Reis.
Frustració: així podem sentir-nos quan tenim dificultats per acceptar que no hem rebut una de les joguines que tant volíem.
Enveja: de vegades comparem els nostres regals i desitgem el regal que ha rebut algú de la família o amic/ga.
Gratitud: aquesta emoció es viu amb intensitat aquest dia del calendari i les expressions d'agraïment als Reis es verbalitzen davant dels regals.

Un cop hem reconegut aquestes emocions, m'agradaria que avui recordem aquestes paraules:
Realment el que necessitem no són més coses, sinó la capacitat de saber-les disfrutar... L’habilitat de saber somniar... Les ganes de saber i d’aprendre coses noves... El do de ser cada vegada més feliços amb menys... La generositat de desitjar no només per a nosaltres, sinó per als altres..


Comentaris