Inspirar: Sant Agustí

 


Hem començat la Quaresma, aquells dies que ens ajudaran a entrar dins del nostre cor i canviar les nostres actituds. Avui us portem una frase molt famosa que té molt a veure amb entrar dins nostre.

"Coneix-te, accepta't, supera't."

La va escriure un Sant no menys famós: Sant Agustí. Aurelio Augustinus és el seu nom llatí. Va néixer el 13 de novembre de l'any 354 a Tagaste, al nord d'Àfrica. La seva mare, Mònica, li va ensenyar a resar i es preocupava molt del seu comportament, que no era gaire bo. No li agradava escoltar els seus consells ni les pregàries a Déu i durant molt de temps va continuar tenint males actituds. Un dia, mentre estava assegut al jardí de casa pensant que li faltava alguna cosa a la seva vida per ser feliç, va sentir un nen veí seu que deia: Agafa i llegeix, agafa i llegeix. Agustí va agafar una Bíblia i va començar a llegir. A partir d'aquell moment es va produir un canvi a la seva vida. Va començar a creure i sentir que Déu era a dins seu.

Tornem a la frase de Sant Agustí i ens parem a pensar en el significat de cada paraula. Què vol dir "Coneix-te"? Et costa acceptar-te tal com ets? Aquests dies de Quaresma et proposem que et superis i siguis millor persona.

Comentaris