Inspirar: El profeta de l'Islam


Bon dia,

Saps què és l'Islam? És la religió que creu que Déu (Al·là) es va revelar al profeta Muhammad a principis del segle VII dC. Islam significa 'pau', 'salut' i 'lliurament a Déu' en àrab. És la segona religió en nombre de seguidors a tot el món, després del cristianisme. Els fidels són anomenats musulmans. Segur que tens companys i companyes de la teva escola que ho són.

Ells i elles et poden explicar que avui comencen un mes de dejuni, el ramadà. Durant aquest mes s'abstenen de menjar i de beure, des de la sortida del sol fins que es pon. Però els nens/es estan exempts fins als 12-14 anys. Pels musulmans, el ramadà és un mes de perdó, de lliurament als altres, de reflexió personal i de celebració col·lectiva. Té un objectiu semblant al temps de Quaresma de la religió cristiana catòlica i que nosaltres treballem a l'escola.

Volem aprofitar aquesta ocasió per recordar unes paraules del profeta Muhammad que comparteixen missatge amb els nostres valors:

"Una persona forta no és aquella que llença a terra el seu adversari. Una persona forta és la persona que sap contenir-se quan està enfadada."

És el mateix que dir que quan algú et fa alguna cosa, no es torna. Per, pensa i valora si val la pena tornar el cop o l'insult. Segur que no, que és molt millor aguantar-se i intentar solucionar el problema per mitjà del diàleg. Com diu Jesús a l'evangeli "Si el teu germà fa alguna cosa dolenta, veu i parla tot sol amb ell" Mateu 18,15

Comentaris