Inspirar: Félix Rodríguez de la Fuente

 


Bon dia,

pregunta als teus avis si saben qui és Félix Rodríguez de la Fuente.

Va néixer el 14 de març de 1928 a Poza de la Sal (Burgos). Va ser un divulgador ambiental que, a través del programa de televisió "El Hombre y la Tierra", va ficar a les nostres llars els llops, linxs, guineus, mussols, àguiles… Fèlix ens va ensenyar a estimar la vida al nostre voltant, que som una espècie més, però que en el nostre intent d'apropiar-nos de tots els recursos que ens regala la mare natura, apartem els qui hi van ser abans que nosaltres, animals i plantes.

Félix Rodríguez de la Fuente va treballar sense parar per formar la nova generació de joves, agitant les seves consciències, inculcant-los l'amor i el respecte per la natura i el deure cívic de defensar-la. Amb el lideratge de Félix, ADENA-WWF va arribar a tenir desenes de milers de socis, la majoria nens i nenes. Molts es van organitzar al Club de Los Linces, planter de joves activistes; els membres del qual es van convertir en autèntics guardians de la natura espanyola repartits per tot el territori.

Fèlix va ser, a més, un conservacionista avançat al seu temps que va alertar amb dècades d'antelació de la contaminació atmosfèrica, l'impacte dels plàstics a la natura, la destrucció dels ecosistemes, la sobreexplotació dels recursos naturals, l'extinció dels grans vertebrats o la pèrdua massiva de biodiversitat que avui estem patint.

Aquest diumenge, 3 de març, se celebra el Dia Mundial de la Natura. Per això recordem el seu testimoni i ens comprometem a ser guardians/es de la natura al nostre entorn.

Comentaris