Aprendre: E d'equilibri


Bon dia,
Avui comencem el darrer trimestre del curs amb un altre dels valors Gabrielistes. Seguint les lletres, tenim la E d'equilibri.
Fixa't en la imatge Has caminat mai, en equilibri, sobre una superfície estreta? Imagina que aquest tronc representa totes les coses importants que fas a la teva vida, com jugar, estudiar, ajudar els altres i tenir cura de tu mateix. Ser un bon equilibrista vol dir caminar amb compte i equilibri sobre aquest tronc, sense caure ni perdre l'equilibri. Per aconseguir-ho, has de parar atenció a cada pas que fas i assegurar-te de no anar massa ràpid ni massa a poc a poc.
Ser una persona equilibrada a la vida és similar. Vol dir trobar un bon equilibri entre totes les coses importants que fas cada dia. Per exemple, necessites trobar temps per jugar i divertir-te, però també per estudiar i fer les teves feines. Necessites ser amable i ajudar els altres, però també tenir cura de tu mateix i de les teves necessitats. Has d'expressar les teves emocions, però també has d'aprendre a controlar-les i no deixar que et dominin.

Així que, avui demanem a Sant Lluís Maria que ens ajudi a ser persones equilibrades. Que sapiguem trobar un bon equilibri entre totes les nostres habilitats i responsabilitats, que sapiguem considerar les diferents opcions que el dia a dia ens ofereix i prenguem les decisions adequades per poder ser felices.

Comentaris