Emocionar-se: Serenitat

 


La serenitat és una sensació de calma i harmonia. Una persona serena es mostra tranquil·la, plàcida i, a més, demana les coses amb amabilitat i dolçor. La serenitat és com un superpoder, amb el qual pots veure més clar què passa i què ha passat. Al contrari que la ira, que no ens deixa pensar. A més, gairebé sempre, quan se'ns ha passat la ràbia, veiem que les coses no tenien tanta importància com crèiem. Conclusió: de vegades és millor esperar que se'ns passi l'empipament i estiguem tranquils i serens, per parlar o buscar una solució a un problema. El mateix passa amb els nervis, que poden exagerar la nostra percepció. Per això, ben serens, diem que ho veiem tot amb més claredat.

També hem vist que la serenitat es pot exercitar com si fos un múscul, i que si l'entrenem, ajuda a augmentar la nostra felicitat. I és que si un es passa el dia enfadat, nerviós, impacient, accelerat... no ajuda gaire al nostre benestar i, per tant, a la nostra felicitat.

Jesús, ajuda'ns a trobar moments de serenitat a la nostra vida, per relaxar-nos, sentir pau, gaudir i sentir aquests superpoders que ens fan veure tot més clar!

Comentaris