Aprendre: A d'Autonomia


Hem arribat al final de la paraula Gabrielista coincidint, gairebé, amb el final del curs. A d'Autonomia. 

Ser una persona autònoma significa ser capaç de fer coses per tu mateix/a sense necessitar molta ajuda dels altres. És com quan aprens a lligar-te les sabates o a fer-te l'esmorzar: al principi potser necessites ajuda, però amb el temps, practiques i arribes a fer-ho sol/a. Quan ets autònom/a, pots prendre decisions sobre coses que són importants per a tu. Per exemple, decidir quina roba vols portar, preparar la teva motxilla per a l'escola o organitzar-te per fer els deures. 

De nou, l'exemple de Sant Lluís Maria ens ajudarà a entendre millor aquest punt. 

Quan Sant Lluís Maria de Montfort era jove, va decidir que volia ajudar els altres i portar el missatge de Jesús a molta gent. Va deixar casa seva i va anar a estudiar per ser sacerdot. Això no va ser fàcil perquè no tenia molts diners ni recursos, però no es va rendir. Un cop ordenat sacerdot, Montfort va viatjar per moltes ciutats i pobles a peu, predicant i ajudant la gent. Sovint dormia a llocs senzills i menjava el que la gent li donava. Va fundar escoles i comunitats religioses per ajudar els nens i els pobres. Tot això ho va fer per ell mateix, amb molta determinació i fe. No va esperar que algú ho fes per ell, sinó que va prendre la iniciativa i va fer tot el possible per ajudar els altres i seguir la seva missió. Així, Montfort ens mostra que ser autònom significa prendre les nostres pròpies decisions i treballar dur per aconseguir els nostres objectius, fins i tot quan les coses són difícils."

Per a nosaltres, que encara som petits/es, és important recordar que ser autònom/a no significa que hagis de fer les coses tot sol/a tot el temps. De vegades, tots necessitem ajuda i està bé demanar-la. Però ser autònom/a vol dir que estàs aprenent i fent més coses per tu mateix/a a mesura que creixes.

Comentaris