Inspirar: Sant Cristòfol

 


Sant Cristòfol és un sant molt especial i és conegut com el protector dels viatgers. La seva història és molt interessant i ens ensenya sobre la força i la fe.

Sant Cristòfol va viure fa molt, molt de temps, i era un home molt gran i fort. El seu nom original era Reprobo, i volia servir el rei més poderós del món. Primer, va treballar per a un rei humà, però després va decidir que volia servir algú encara més poderós. Aleshores, va decidir servir Jesús. Sant Cristòfol va decidir que ajudaria la gent a creuar un riu perillós. Feia servir la seva gran força per portar les persones a les espatlles i ajudar-les a arribar a l'altra banda del riu de manera segura.

Un dia, un nen petit li va demanar ajuda per travessar el riu. Sant Cristòfol va aixecar el nen i el va posar sobre les espatlles. Però mentre caminava, el nen es feia cada cop més pesat, com si estigués carregant el món sencer. Sant Cristòfol es va esforçar molt, però no es va rendir. Quan van arribar a l'altra banda, Sant Cristòfol va descobrir que el nen era en realitat Jesús. Jesús li va dir que havia portat el pes del món a les espatlles, i per això s'havia sentit tan pesat. Des d'aquell dia, Reprobo va ser conegut com Cristòfol, que significa "portador de Crist".

Sant Cristòfol es va convertir en un sant perquè va mostrar gran valentia i fe en ajudar la gent. Avui dia, moltes persones porten una medalla de Sant Cristòfol o posen una imatge d'ell als seus cotxes perquè els protegeixi quan viatgen. Sant Cristòfol és un exemple de com podem fer servir la nostra força i el nostre coratge per ajudar els altres. Ens ensenya que, amb fe, podem superar qualsevol desafiament i que Déu sempre és amb nosaltres, fins i tot quan les coses es posen difícils.

Comentaris