Servir: Els nostres referents

 

Dissenyat per Freepik

A la nostra vida solem tenir alguna persona, o més d'una, que prenem com a model o com a exemple a seguir en el nostre camí. Ens inspiren les seves accions i reflexions. Ens guien. Les seves eleccions ens ajuden a decidir les nostres. Ens donen ànim. La seva experiència ens ajuda a creure que el nostre objectiu és possible.

La persona que et serveix d'inspiració no ha de ser necessàriament famosa, influencer o celebrity, encara que si algú t'inspira, endavant. Però el teu referent podria ser el teu pare o mare, un mestre o un pintor del Renaixement…

Jo em recolzo en molts referents. Alguns són persones que conec i admiro i d'altres fa temps que ja no estan entre nosaltres, però han deixat una empremta profunda. Un d'ells és Jesús de Natzaret, del qual em fascinen la seva persona i el seu missatge, estimant sense límits, sempre al servei dels altres.

Durant aquest curs coneixerem exemples de persones que representen valors essencials, principalment el del servei als altres. Persones el comportament de les quals podrem admirar. És clar que ningú no és perfecte i aquesta persona tindrà els seus punts febles, però no som aquí per jutjar, sinó per aprendre de les seves fortaleses.

Avui vull que comparteixis en veu alta el nom d'algun dels teus referents. Mentrestant, jo demanaré perquè Jesús pugui ser una de les persones de la teva llista.

Comentaris