Emocionar-se: Confiança

Imagen de Vika_Glitter
Bon dia!

La paraula “confiança” ve del llatí confidentia, que significa “amb fe”. És creure amb seguretat i sens dubte que alguna cosa passarà o que una persona actuarà de certa manera, encara que no puguem controlar el que passarà.

La confiança és una emoció que ens fa sentir segurs i tranquils, tant en nosaltres mateixos com en els altres. Per exemple, quan confiem que els nostres amics i amigues ens donaran suport, o quan confiem que la nostra professora ens ajudarà si tenim un dubte a classe. Aquesta confiança fa que ens sentim millor i més tranquils/es.

També hi ha l'autoconfiança, que és la seguretat que tenim en nosaltres mateixos/es. Imagina que un nen/a es prepara per a un examen i sap que ha estudiat molt; això li dóna la confiança per afrontar la prova sense por. La confiança ens ajuda a estar més tranquils i superar els desafiaments de cada dia a l'escola. I el millor és que es pot anar enfortint cada cop més!

Jesús, dona'ns la confiança per creure en nosaltres mateixos i en els altres. Que puguem ser sempre bons amics i que, amb la teva ajuda, sapiguem superar les nostres pors i desafiaments amb un cor ple de fe i d'esperança.

Comentaris