Servir: Millena

 

imagen de globalteacherprize.org

Bon dia! 
Millena, una jove brasilera, va créixer en un ambient modest, veient els seus pares treballar de valent: la seva mare era professora en comunitats desafavorides i el seu pare treballava al camp. Als 10 anys, va començar a recórrer sis quilòmetres a cavall per acompanyar la seva mare a l'escola, sent testimoni de primera mà dels problemes que tenien els estudiants. Això la va inspirar a ajudar a la seva comunitat. Amb la seva mare van organitzar una campanya de regals de Nadal per als estudiants, recol·lectant més de 30 joguines.

Més endavant, als 15 anys, va començar a fer classes particulars a 12 companys perquè es presentessin a unes olimpíades de matemàtiques, cosa que va evolucionar fins a convertir-se en una iniciativa més àmplia anomenada Prep Olimpíades. Aquest projecte es va convertir en l'ONG olímpica més gran del país, que va afectar més de 100.000 estudiants, especialment de zones desafavorides durant tres anys.

Els esforços de servei comunitari de Millena es van estendre també a l'organització de classes gratuïtes per a nens en faveles, fet que va portar set estudiants a guanyar medalles en competicions científiques i rebre beques.

Millena és un gran exemple que amb dedicació, creativitat i el desig d'ajudar podem aconseguir coses meravelloses!

Quins aspectes de la vida de Millena ens sorprenen? Quines coses creus que vol canviar? I tu, què t'agradaria canviar del teu entorn per aconseguir un món millor per a tothom?

Comentaris